NRK Meny
Stekt hummer i fløteløksaus

Stekt hummer i fløtesaus med løk og dill.

Foto: YLE

Stekt hummer i fløteløksaus

Det er selvsagt ingenting som slår fersk hummer kokt i saltet vann. Vanligvis koker Michael hummeren i 10 minutter og serverer den med ristet brød og dillmajones. Men hvis du ønsker litt variasjon på den klassiske delikatessen, er stekt hummer i fløtesaus med løk noe å prøve.

Slik gjør du

Ta skallet av hummeren. Stek den lett i pannen. Tilsett løk og la den surre en stund. Hell i fløten og kok inn til en saus. Avslutt med fint kuttet dill og smak til med salt og pepper.

Vær forsiktig med salt, siden hummeren i seg selv er salt. Serveres med hvitt brød som dyppes i sausen.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Mat i Norden

Kilde: Michael Björklund i TV-serien Mat i Norden/YLE