Laster innhold, vennligst vent..
Grillspyd

Limen er stekt i fettet som er igjen etter at grillspydene er stekt. De tar opp i seg alle den gode smaken.

Foto: Eva Rados / SVT

Stekt gresskar med mascarponefyll og grillspyd

Niklas Ekstedt bestemmer seg ofte for hva han skal lage når han er i grønnsaksdisken. Der får han sesongens friske grønnsaker. Denne gangen fant han et gresskar som han vil prøve ut. Her får du oppskriften.

Slik gjør du

Del gresskaret på langs og skrap ut frøene. Hell olje over snittflatene. Dryss på salt. Stek gresskarhalvdelene i ovnen på 200 °C i ca 50 min. Når gresskaret er klart skal det være mykt i kjøttet. Bruk en liten kniv for å kjenne etter.

Grillspyd
Legg trespydene i vann. Skjær kjøttet i 2 cm terninger. Skrell løken og skjær den i biter. Tre kjøtt og løk på spydene. Varm smør og olje i en panne og tilsett salt og pepper i stekepannen. Stek et par av spydene om gangen. Du kan la kjøttet være litt rosa i midten. Skjær to lime i centimetertykke skiver og stek dem i samme pannen som kjøttet. Stek i ca 1 minutt på hver side slik at limen får en fin overflate.

Mascarponekrem
Lag fyllet til gresskaret ved å blande mascarpone med saften fra ½ lime og hakket salvie. Tilsett salt etter smak. Fyll hullet i gresskarhalvdelene med mascarponekremen. Grovriv parmesan over. Del gresskarhalvdelene i to og server med grillspyd og stekt lime.

Tips

Stekt gresskar med mascarponefyll

Gresskar med mascarponefyll med et dryss av parmesan.

Foto: Eva Rados / SVT

Mascarponekremen passer til fisk, kylling og annet kjøtt.

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat