Stekt gjørs i krepsekraft

Smaken av høst etter at du har hatt krepsefest. Kok kraft på skallene og benytt den til fiskemiddagen.

Foto: Anders Bewarp / SVT

Stekt gjørs i krepsekraft

Klar buljong laget av krepseskall med tomatpuré. Serveres til stekt gjørs, nye poteter og gulrøtter i TV-serien Hygge i hagen.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Begynn med krepsekraften.
Fres tomatpuré og løk raskt i en gryte uten fett. Legg i krepseskallene, laurbærblad, dill og hvitvin. La det koke sammen et par minutter. Slå på vann, så det dekker skallene. La alt koke i ca. 30-40 minutter. Sil kraften og smak til med salt og pepper, om det trengs.

Mens kraften koker skrelles gulrøttene og kokes sammen med potetene. Ta ut gulrøttene når de er møre og knus dem sammen med smøret og litt salt.

Del gjørsen i passe stykker og stek dem raskt i godt med smør.

Server den steke gjørsen i en dyp tallerken sammen med kokte poteter, gulrotpuré og hell over godt med krepsekraft.

Tips

Flere oppskrifter: Hygge i hagen

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT