Stekt flesk med persillesaus

For mange dansker er stekt flesk med persillesaus gode barndomsminner.

Foto: Adam Liaw i TV-serien Skandinavisk mat (Destination Flavour Scandinavia) / SBS

Stekt flesk med persillesaus

Stekt flesk med persillesaus er danskenes nasjonalrett. Sideflesk grilles eller stekes sprøtt, og serveres med kokte poteter og hvit saus med masse persille.

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader.

Legg sideflesket på en rist i en langpanne. Pensle med olje og ha godt med havsalt på begge sider. Stek i 40 minutter eller til svinekjøttet er gyllent og sprøtt. Snu kjøttet når halve tiden er gått. La kjøttet hvile under aluminiumsfolie i fem minutter.

Kokte poteter

Legg potetene i en stor gryte og ha på kaldt vann til det dekker. Tilsett salt. Kok opp og la potetene småkoke i 15 minutter eller til de er møre. Test med en kniv. Hell av vannet og la potetene få tørke i gryten med lokket av.

Persillesaus

Smelt smøret i en gryte på middels varme. Bland inn melet. Visp inn melken litt etter litt. La den småkoke mens du rører til sausen blitt passe tykk. Smak til med salt og pepper. Rør inn finhakket persille.

Stekt flesk serveres med kokte poteter, persillesaus og et ekstra dryss persille.

Tips

Spør slakteren om å skjære opp sideflesket for deg. Eller pakk det i plast og legg det i fryseren i en til to timer, det gjør det lettere å skjære jevne, fine skiver.

Kilde: Adam Liaw i TV-serien Skandinavisk mat (Destination Flavour Scandinavia)/SBS