NRK Meny
Stekt fjellrøye med hjerteskjell, potetkrem og ugras

Nye skudd av vassarve, skvallerkål og nesler gir ekstra smak til stekt fisk og skalldyr.

Foto: Fra tv-serien Hygge i hagen / SVT

Stekt fjellrøye med hjerteskjell, potetkrem og ugras

Tareq Taylor kaller denne retten ugras de luxe. Han vil vise at det vi ofte kaller ugras kan være godt på tallerkenen.

Slik gjør du

Skrell potetene og kok dem. Det skal bare være så mye vann i gryten at det dekker potetene.

Bruk en stavmikser og bland potetene med resten av ingrediensene til potetkremen til en jevn krem. Smak til med salt.

Varm opp stekepannen og strø på litt grovt salt.

Skjær fisken i serveringsstykker og ha litt olje på skinnsiden. Legg bitene med skinnsiden ned i den varme stekepannen. Stek fisken gyllenbrun og legg den til side på en tallerken.

Legg hjerteskjellene (eller blåskjellene) i den varme stekepannen sammen med resten av ingrediensene. Så snart hvitvinen er tømt over skjellene legges lokket på. Vent med å ta av lokket til du ser dampen komme ut rundt kanten av lokket.

Legg litt potetkrem på en tallerken og så et par fiskebiter, hjerteskjell, vassarve, skvallerkål og nesler. Hell litt av kraften fra kokingen av skjellene over.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT