Laster innhold, vennligst vent..
Stekt breiflabb med blåskjell- og fennikelfrikassé

Breiflabb med grønnsaker og blåskjell- og fennikelfrikassé anrettes i dyp skål. Gjerne med friske urter.

Foto: Fra Norge rundt / NRK

Stekt breiflabb med blåskjell- og fennikelfrikassé

Karl Erik Pallesen har stekt breiflabb og satt sammen en herlig saus med blåskjell og fennikel. Han kostet på seg litt ekstra kaviar da han serverte retten i «Norge rundt».

Slik gjør du

Grønnsaker

Start med å kutte alle grønnsakene i like store biter. Ha en kjele med vann og godt med salt. Forvell grønnsakene i noen minutter og avkjøl kjapt i kaldt vann. Da er grønnsakene klare til å varmes opp igjen i frikassésausen.

Blåskjell- og fennikelfrikassé

Damp blåskjellene i en kjele helt naturell med en kopp vann. Sjalottløken og fennikelen kuttes i små terninger og stekes sammen med stjerneanisen i olje til den er myk. Tilsett vin og eddik og reduser helt inn. Ha så i fløten og melken og reduser til ca. halvparten. Kjøres i blender og siles gjennom en fin sikt. Når fisken er tatt av pannen, varmer du alle grønnsakene opp i den ferdige sausen.

Stekt breiflabb

Begynn å stek breiflabben i panne med solsikkeolje. Høy temperatur på pannen til fisken har fått fin, jevn stekeskorpe. Stekes i ovn i 4–6 minutter, alt etter størrelse. Har du et godt steketermometer skal kjernetemperaturen ligge på 44 °C når du tar den ut av ovnen. Tilsett smør, hvitløk og urter. Øs smøret over fisken til den er 48-49 grader i kjernen. Tas av pannen og hviles.

Kilde: Karl Erik Pallesen i Norge rundt i 2013