NRK Meny
Stekt breiflabb med blåskjell- og fennikelfrikassé

Breiflabb med grønnsaker og blåskjell- og fennikelfrikassé anrettes i dyp skål. Gjerne med friske urter.

Foto: Fra Norge rundt / NRK

Stekt breiflabb med blåskjell- og fennikelfrikassé

Karl Erik Pallesen steker breiflabb og lager en herlig saus med blåskjell og fennikel. Han koster på seg litt ekstra kaviar når han serverer retten i Norge rundt.

Slik gjør du

Grønnsaker
Start med å kutte alle grønnsakene i like store biter. Ha en kjele med vann og godt med salt. Forvell grønnsakene i noen minutter og avkjøl kjapt i kaldt vann. Da er grønnsakene klare til å varmes opp igjen i frikassésausen.

Blåskjell- og fennikelfrikassé
Damp blåskjellene i en kjele helt naturell med en kopp vann. Sjalottløken og fennikelen kuttes i små terninger og stekes sammen med stjerneanisen i olje til den er myk. Tilsett vin og eddik og reduser helt inn. Ha så i fløten og melken og reduser til ca. halvparten. Kjøres i blender og siles gjennom en fin sikt. Når fisken er tatt av pannen, varmer du alle grønnsakene opp i den ferdige sausen.

Stekt breiflabb
Begynn å stek breiflabben i panne med solsikkeolje. Høy temperatur på pannen til fisken har fått fin, jevn stekeskorpe. Stekes i ovn i 4–6 min., alt etter størrelse. Har du et godt steketermometer skal kjernetemperaturen ligge på 44 °C når du tar den ut av ovnen. Tilsett smør, hvitløk og urter. Øs smøret over fisken til gradene er ca. 48-49C i kjernen. Tas av pannen og hviles.

Kilde: Karl Erik Pallesen i Norge rundt