NRK Meny

Stekt bønnestuing

Frijoles fritos er det meksikanske navnet på denne retten. Stekt bønnestuing serveres som fyll i tortilla, med fetaost og chilesaus, eller som tilbehør til tacos eller annet kjøtt. Oppskriften får du fra Sunniva Røed Marroquin.

Slik gjør du

Kok opp vann. Vask bønnene og ha dem i det kokende vannet. Sru ned varmen og sett lokk på. La koke til bønnene er møre, ca. 2-3 timer. Husk å etterfylle med litt vann når nødvendig, slik at bønnene ikke svir seg. Smak til med salt når bønnene er blitt helt myke. Kok gjerne litt ekstra lenge, til de er veldig myke og nærmest har blitt litt grøtete.

Varm solsikkeolje eller annen neutral olje i en stor stekepanne. Når oljen er svært varm, har man en og en sleiv bønner oppi. Bruk gjerne hullsleiv så væsken renner av. Pass på, dette spruter! Bønnene moses litt etter litt med en potetmoser. La mosen koke inn, og spe med bønnekraften etter hvert.

Serveres som fyll i tortilla, med fetaost og chilesaus, eller som tilbehør til tacos eller annet kjøtt.

Kilde: Sunniva Røed Marroquin i TV-serien Matlyst