Laster innhold, vennligst vent..
Stekt blomkål med panch phoron

Stekt blomkål er ikke så vanlig. Men det smaker nydelig sammen med indisk krydder.

Foto: Egon Rix / DR

Stekt blomkål med panch phoron

Stekt blomkål kan brukes som en enkel rett eller som tilbehør til annen indisk mat.

Slik gjør du

Del blomkålen i buketter, ha med stokken. Grovhakk løken.

Stek blomkål og løk i olivenolje i en tykkbunnet panne ved svak varme til den er gyllen og mør. Kålen må ikke bli svidd eller få for høy varme, den skal bare steke helt rolig.

Etter ti minutter tilsettes krydderne og karripastaen. Dryss over salt og stek ferdig.

Legg blomkålen på et fat og drypp over avrent yoghurt når den er avkjølt.

Tips

*Oppskrift:

**Oppskrift:

Blomkålen smaker godt som den er, både varm og kald til potetcurryen eller som tilbehør til samozas.

Flere oppskrifter: Camilla Plum med krydder og krutt

Kilde: Camilla Plum med krydder og krutt/DR