Toast med sopp,

Familien Lavolls ostesmørbrød med steinsopp, ost og timian.

Foto: Rubicon / NR

Steinsoppsmørbrød

Åpent ostesmørbrød med steinsoppstuing og gruyère servert med en enkel tomatsalat.

Slik gjør du

Ha den tørkede soppen i lunkent vann til den blir myk. Hell av vannet og press soppen så vannet kommer ut.

Dersom du bruker fersk sopp dampes væsken ut av soppen i stekepannen på middels varme til den er cirka halve størrelsen.

Sett ovnen på 200 grader.

Smør skivene med et tynt lag smør og stek dem i stekeovnen til de får en sprø skorpe.

Stek soppen sammen med sjalottløken i smør og olje til soppen får en gyllen stekeflate.

Tilsett hakket timian og fløte. Kok det inn til det tykner litt.

Fordel soppblandingen på brødskivene og legg to skiver ost på hver toast. Bakes i ovnen til osten blir gyllen.

Tomatsalat

Skjær tomatene i terninger, bland med ramsløkolje og salt. Serveres til steinsoppsmørbrødet.

Kilde: Familien Lavoll i TV-serien «Familiekokkene»/NRK