NRK Meny
Ingredienser til steinsoppremulade

Karse, små epleterninger, sylteagurk, kapers og steinsopp som skal være med i remuladen.

Foto: Fra tv-serien Price og Blomsterberg / DR

Steinsoppremulade á la Kong Hans

En majones smaksatt med steinsopp brukes til å dyppe i. Prøv med vaktelegg eller chips av rotfrukter. En liten forrett mens James Price lager hovedretten.

Slik gjør du

Hvis du bruker frosne steinsopp has de rett i oljen som stekes på svak varme. De skal ikke koke. Bruker du tørkede steinsopp legges de først i bløt i lunkent vann et par timer og dryppes av før de has i oljen.

Etter ca. 25 minutter tas gryten av varmen. La oljen med soppen avkjøles, sett det i kjøleskapet natten over. Sil soppen fra, hakk den fint og sett til side.

Eggeplommene røres med sennep, sherryeddik, salt og pepper og tilsettes steinsoppoljen litt etter litt.

Hvis soppen har avgitt litt væske til oljen, så skal den ikke være med. Når majonesen er fast tilsettes finhakket sopp, sylteagurk, kapers, bitte små epleterninger, estragon og karse. Det smakes til med salt, pepper og sitronsaft. Hvis det blir litt sopp til overs kan de ev. brukes i hovedretten.

Kilde: James Price i tv-serien Price og Blomsterberg/DR