NRK Meny
Lars Barmen bruker pasta med steinsopp og lager en soppsaus til. Fra TV-serien Barmeny.

– En fargerik rett, sier Lars Barmen ironisk. Det er morsomt å lage mat uten farge når du vet det smaker godt.

Steinsoppasta med sopp

Pasta smaksatt med tørket steinsopp får en saus med mange slags sopp når Lars Barmen lager sin pastarett.

Slik gjør du

Kok pasta i rikelig saltet vann til den er gjennomkokt.

Smelt 2 ss smør i en kasserolle. Hakk sjalottløken fint og fres i smøret. Grovhakk assortert sopp og ha i kjelen. Fres soppen godt i ca. 2 minutter. Tilsett 3 ss av kokevannet til pastaen. Rør inn 3 ss kaldt smør til sausen tykner. Smak til med salt, pepper og gressløk.

Sil av pastaen. Vend den inn i sausen. Legg pastaen over på tallerkener, skjær tynne skiver av trøffel og parmesan og strø over pastaen.

Kilde: Lars Barmen i TV-serien Barmeny