NRK Meny
Steak au poivre, pepperbiff

Pepperbiff med turnerte poteter.

Foto: DR

Steak au poivre

Brødrene Price har alltid med en fransk oppskrift i programmene sine. Denne gangen er det steak au poivre eller pepperbiff. Den minner om fine middager med foreldrene på restaurant i Frankrike.

Slik gjør du

Tørk av biffene og krydre med salt. Knus hele pepperkorn grovt i en morter og vend biffene i pepper.

Stek biffene i smør blandet med litt olje. Etter noen minutter på hver side helles konjakk på biffene og de flamberes. Ta biffene ut av pannen og hold dem varme.

Pannen kokes av med den gode, kraftige kalvefonden. Skal det bli ekstra godt bør den være hjemmelaget. Tilsett fløte og la det koke litt inn. Smak til med dijonsennep. Ha biffene tilbake i pannen og varm dem godt.

Biffene kan for eksempel serveres med poteter som er fint turnert, forvellet i saltet vann og stekt gylne i smør. Pommes frites er også godt. Og selvfølgelig en bolle med salat.

Tips

Se også: Munter mat, sesong 2

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR