NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Squashgryte med agurksalat

Tareq Taylor serverer den varme squashgryten med tomater i pitabrød sammen med agurksalat.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Squashgryte med agurksalat

Squashen er litt bitter, da smaker det godt med litt søtt til, mener Tareq Taylor i tv-serien Hygge i hagen. Han bruker tomater for å få fram sødmen. Grønnsakene står for all væsken, så her trengs verken vann eller buljong. Ved siden av serveres en enkel agurksalat og pitabrød.

Slik gjør du

Squashgryte med tomater

Kok opp vann i en gryte. Skjær bort øyet i tomatene og skjær et kryss i toppen på dem. Skåld tomatene i det kokende vannet og legg dem så i kaldt vann når skallet begynner å løsne. Skrell tomatene og legg dem til side.

Finhakk to fedd hvitløk. Skjær paprika og løk i grove biter. Fres alt i en kasserolle på lav varme med 3 ss olivenolje sammen med finhakket grønn chili og 1 ts flaksalt til løken blir blank. Hakk timian og salvie og tilsett sammen med laurbærbladene.

Skjær squashen i store biter og legg dem over løken. Ikke rør i gryten!

Skjær de skåldede tomatene i skiver og legg dem over squashen. Ha på litt salt.

Sett på lokk og la det koke på lav varme i ca. 30 minutter eller til tomatene har «smeltet» og squashen er myk.

Finhakk det siste feddet hvitløk og brun det i 1 ss olivenolje sammen med de knuste korianderfrøene. Hell dette over den ferdige squashgryten og server med agurksalat og pitabrød.

Agurksalat

Skjær agurk og løk i tynne skiver. Hakk mynten og bland sammen alle ingrediensene i en skål . Press saften av sitronen. Tilsett olivenolje og salt etter smak.

Kilde: Tareq Taylor i tv-serien Hygge i hagen/SVT