NRK Meny

Sprøstekt gjørs med shiitake- og brisselsalat

Mat som passer spesielt godt til champagne.

Slik gjør du

Saus
Kok inn saften av 8 pasjonsfrukter og kjerner av 2 til ca 1 dl gjenstår.
Pisk inn 100 g smør og smak til med salt, pepper og evt sitronsaft.

Spinat
Vask og rens spinat og forvell den ca 4 minutter.
Avkjøl i isvann og kjør den til en glatt puré i en mikser.
Smak til med 3 ss smør, salt og pepper.

Shiitake og brisselsalat
Forvell brissel og ta av hinner og sener. Skjær den i terninger på ca 1 cm.
Del sopp i terninger.
Finhakk sjalottløken og stek den i en panne med 2 ss olje.
Tilsett brissel og sopp og stek videre i ca 4 minutter, smak til med salt og pepper.

Løk
Skrell og kok stjerneløk i vann med 4 ss smør og 2 ss sukker.
Kok til løken er mør.
Sil av nesten alt kokevannet og varm løken i litt av væsken rett før servering.

Fisk
Skrap av eventuelle skjell på fiskefiletene og del opp i passe serveringsstykker.
Varm olivenolje i en panne og stek fiskefiletene med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt.
Senk varmen og la fisken trekke ferdig.
Anrett fisken på sopp og brissel med løk, spinatpuré og saus rundt.

Kilde: Lars Barmen