Laster innhold, vennligst vent..

Sprøstekt and med plommesaus

And med kinesisk krydder og plommesaus fra Kylie Kwong.

Slik gjør du

For å lage Sichuanpepper og salt, tar du og rister pepper og salt i en tørr panne. Når det begynner å dufte, tar du pannen av varmen og lar det kjøle seg litt. Knus deretter alt i en morter.

Rens anden under kaldt vann. Ta bort synlig fett. Tørk den og gni den inn med sichuanpepper og salt. Legg i en pose og la den ligge i kjøleskapet over natten.

Legg anden i en sil eller dørslag og sett den over en gryte med kokende vann. Legg lokk over og la den dampkoke i 1,5 time, eller til anden er gjennomkokt. (For å sjekke dette, stikk en kniv mellom bryst og ben. Kommer det klar veske ut, er den ferdig.)

Legg anden på et brett med brystsiden opp og la den renne av seg.

Etter at den har fått kjølt av seg, kan du legge den i kjøleskapet.

Plommesaus
Kok opp vann og sukker i en kjele. La det putre i omkring 5 minutter mens du rører jevnlig.
Tilsett plommene, fiskesausen og krydderet. La det putre i 1 minutt.
Rør i limesaften og ta kjelen av platen.
Hold sausen varm mens anden stekes.

Sprøstekt and
Kutt anden i to gjennom bryst og rygg.
Skjær forsiktig kjøttet av kroppen.
La kjøttet på lår, vinger og ben bli værende.
Dypp kjøttet i mel og rist av.

Varm frityroljen i en wokpanne. Stek kjøttet i omganger, 3 minutter om gangen til det lysebrunt og sprøstekt.
Ta det så ut av woken, la det renne av seg på et husholdningspapir og la det stå varmt i 5 minutter.

Til slutt skjærer du opp kjøttet, danderer det fint på en tallerken og heller over plommesausen.

Kilde: Kylie Kwong