Sprø skiver med kryddersalt

Sprø skiver med sardiner og ansjos som kan serveres som tapas eller som en av mange små retter i et måltid.

Foto: Fra TV-serien Spanske fristelser / DR

Sprø skiver med kryddersalt

Bruk de sardinene eller den ansjosen du får tak i til Annes sprø brød med eget kryddersalt.

Slik gjør du

De hvite ansjosene som Anne brukte kan ikke kjøpes i Danmark. Bruk heller røde ansjos i olivenolje på glass.

Rist brødskivene i olje på en panne eller i brødristeren. Drypp dem med olje etterpå. Fordel ansjos og sardiner på skivene. Pynt med strimler av grillet paprika, finskåret løk og kryddersalt etter smak.

Kryddersalt
Bland alle ingrediensene i en tallerken og mos godt sammen med fingrene eller en gaffel. Bruk saltet som dryss til sprø brødskiver og til grønnsaker fra grillen.

Tips

Flere oppskrifter: Spanske fristelser

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Spanske fristelser/DR