NRK Meny
Sprø ruller med chilisaus

Chilisausen serveres ved siden av de friterte rullene med reker.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Sprø ruller med chilisaus

Anne Hjernøe lager lange tynne vårruller med reker og serverer dem med en selvlaget chilisaus ved siden av.

Slik gjør du

Finhakk limeblader, sitrongress, ingefær, vårløk og rå reker.

Varm opp oljen i en panne og stek limeblader, sitrongress, ingefær og ferdig ristede peanøtter. Tilsett rekene og stek dem et minutts tid før du tilsetter rikelig med hoisinsaus og chilisaus. Alt skal være godt gjennomstekt.

Fyllet skal være helt avkjølt før du tilsetter en håndfull frisk finhakket koriander.

Legg fyllet i en smal stripe på wontondeigen, pensle kantene av deigen med egg og rull noen lange, tynne vårruller. Lag en hel haug.

Friter rullene i varm olje. La dem dryppe av på fettsugende papir og server dem mens de ennå er varme.

Chilisaus
Ta av de ytterste bladene på sitrongresset og skjær av øverst og nederst. Hakk sitrongresset helt fint. Ha sitrongresset i en gryte sammen med finhakket ingefær, finhakket rød paprika og finhakket chili. Tilsett en skvett eddik og sukker og la det koke til en grov chilipasta.

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR