Laster innhold, vennligst vent..
Krabbeboller og krabbemajones

Dypp krabbebollene i krabbemajonesen!

Foto: Fra TV-serien Price og Blomsterberg / DR

Sprø krabbeboller med krabbemajones

Når krabbeklørne er kokt brukes skallet til å lage en olje som smaker intenst av krabbe. Krabbeoljen brukes i majonesen. Når krabbebollene serveres dyppes de i krabbemajones.

Slik gjør du

Kok krabbeklørne i godt saltet vann i ca. 15-20 minutter, alt etter størrelse. Når klørne er avkjølt pilles kjøttet ut av skallet. Sett kjøttet til side.

Krabbemajones

Knus skallet i små biter og ha det i en liten gryte. Hell på nøytral olje til det dekker skallet. Sett det over svak varme og la det surre i ca. 30 minutter. La skallet trekke til oljen er avkjølt. Sil oljen og kast skallet.

Pisk eggeplommene med sennep, eddik, salt og pepper og tilsett krabbeoljen, litt av gangen, mens det piskes hele tiden til majonesen har fått riktig konsistens. Hvis det ikke er nok krabbeolje tilsettes litt nøytral olje. Smak majonesen til med salt, pepper og sitronsaft.

Krabbeboller

Krabbekjøttet hakkes og blandes med finhakket vårløk, finhakket chili, eggeplomme og to spiseskjeer av krabbemajonesen. Rør farsen med litt griljermel til den henger sammen. Form små kuler eller boller. Stek dem i vam olje til de er gylne. La dem dryppe av på kjøkkenpapir.

Krabbebollene serveres sammen med krabbemajonesen.

Kilde: James Price i TV-serien Price og Blomsterberg/DR