NRK Meny
Sportskake

Adam Price gleder seg over en kake som består først og fremst av krem. Bare en liten makronbunn, og litt sprø nougat i kremen. Og så karamelliserte profiteroles til pynt.

Foto: DR

Sportskake fra La Glace

La Glace er Københavns eldste konditori. Grunnlagt i 1870. Sportskaken er konditoriets spesialitet. Den ble laget første gang til premieren på teaterstykket «Sportsmænd» i 1891. Her er det knust nougat, krem, makronbunn og karamelliserte vannbakkels.

Slik gjør du

Smuldre marsipanen med sukkeret og rør inn eggehvitene. Smør deigen ut i en sirkel på et bakepapir. Stekes ved 175 °C i ca. 30 minutter.

Hasselnøttene stekes i en tørr panne og sett til side. Sukkeret smeltes til lys brun karamell. Bland inn hasselnøttene. Hell karamellen ut på et bakepapir eller en silikonmatte og la den avkjøles helt. Hakk karamellen med en tung kniv til den minner om fint rasp.

Pisk 8 dl fløte til krem og bland i nougaten.

Lag 24 profiteroles, se oppskriften under Tips. Smelt sukker til lys karamell og dypp hver enkelt profiterole i karamellen og sett dem på et bakepapir.

Legg makronbunnen på et serveringsfat og form nougatkremen som en halvkule på bunnen. Resten av fløten piskes til skum og has i en sprøytepose og brukes til å dekorere sportskaken sammen med profiterolene.

Tips

Oppskrift:

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 2

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR