NRK Meny

Spinatsuppe og tomatsuppe

Lager du en god suppebase, kan du bruke den til både tomat- og spinatsuppe.

Slik gjør du

Suppebase
Smelt smøret og rør inn melet.
Spe med litt veske av gangen og rør godt mellom hver speing slik at suppebasen blir helt jevn.
Bruk så denne som utgangspunkt når du skal lage tomat- eller spinatsuppen.

Tomatsuppe
Lag suppebasen, men erstatt noe av kraften med matfløte.
Rør inn tomatpuré og la koke i noen minutter.
Smak til med salt og pepper.
Rund av suppen med sukker.

Spinatsuppe
Kok bladene i ca. 2 minutter, avkjøl i iskaldt vann.
La renne av før de finhakkes.
Lag suppebasen over, men erstatt noe av kraften med matfløte eller melk.
Bland inn spinat eller nesle.
Smak suppen til med salt, pepper og litt revet muskatnøtt.