Spinatboller

Mette Blomsterberg smører matpakke av spinatboller med røykt laks og kremost med gressløk.

Foto: Fra TV-serien Det søte liv / DR

Spinatboller

Brødet i nistepakken kan du bake selv. Mette Blomsterberg lager gjærdeig med hele hvetekorn og hakket spinat, som hun triller ut til flate boller.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Hell helkorn av hvete og det varme vannet i en bolle. La kornene stå og trekke en time.

Tilsett gjær, finhakket spinat, egg, salt og 3/4 av hvetemelet. Elt deigen godt ved middels hastighet i fem minutter. Tilsett olivenoljen og mer hvetemel, til deigen så smått samler seg. Elt deigen godt i 15 minutter, til den blir fast og smidig. Del deigen i tolv, og trill dem til boller.

Sett bollene på to bakeplater med bakepapir. La bollene hvile i ti minutter. Trykk dem så flate som mulig. La dem hvile i ti minutter til. Trykk dem flate en gang til. La dem heve i cirka en time under et klede.

Pisk egget godt sammen med saltet. Pensle bollene jevnt og forsiktig. Skjær snitter i dem med en skarp, sagtannet kniv.

Bak bollene i ovnen på 200 grader, til de er gylne og ferdig stekt. Det tar cirka 15 minutter, avhengig av ovnen.

Mette smører matpakke av spinatboller med røykt laks og kremost med gressløk.

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv/DR