NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..

Spinat på japansk vis

Fersk spinat brukes mye i Japan. Smørdampet til frokost, i supper og gryter og som egen rett. Prøv den dampet med en nydelig dressing: Horenso gomaa-e.

Slik gjør du

Vask spinaten godt. Damp den i sitt eget vann i en kjele med lokk til den har falt sammen, men fortsatt har en frisk grønn farge.
Press så mye vann ut av den som mulig og la den bli kald.

Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne og knus dem i morter.
Bland alle dressingingrediensene.
Bland dressingen med spinaten.
La stå i kjøleskapet en stund før servering.

Tips

Miso er en soyabønnepasta som kan kjøpes i asiatiske butikker og helsekostforretninger.

Hvis du ikke har sake kan du prøve med hvitvin, presset sitron eller appelsin. Det blir ikke det samme, men godt det også.

Kilde: Wok