Spinat- og fetarull med hjemmelaget tzatziki

Spinat og fetaost passer godt sammen. Rullen er fin å ha med i matpakke. Serveres med tzatziki ved siden av.

Foto: Agnete Daae-Qvale Holmemo / NRK

Spinat- og fetarull

I Hellas kan du kjøpe ruller med spinat og fetaost i bakerier. Den smaker nydelig sammen med tzatziki. Lett å lage selv, garanterer rockekokk Mats Paulsen.

Slik gjør du

Fetarull

Stek spinaten i olivenolje.
Visp eggene og smuldre fetaost i eggene. Tilsett spinaten og rør godt rundt.
Legg ut filodeigen og legg på en tynn stripe med osteblandingen og rull det sammen til en fin rull. Pass på at det er helt tett.

Stekes i ovnen på 180 °C i ca. 10 min.
Tilsett gjerne litt cayennepepper, muskat og revet sitronskall.

Tzatziki

Skrell agurken og riv den med et rivjern. Strø på litt havsalt og press ut så mye vann som mulig.
Bland sammen yoghurt, agurk, finkuttet mynte, salt, pepper og hvitløk presset igjennom en hvitløkspresse. Smak gjerne til med litt sitron.

Kilde: Mats Paulsen i radioprogrammet Brønsj