NRK Meny
Spicy yoghurtkylling

Spicy yoghurtkylling serverer du med ris, nan og hakket koriander.

Foto: NRK

Spicy yoghurtkylling

Lyst på en middag med eksotiske ingredienser som virkelig setter smaksløkene i sving? Prøv kokke-Lises spicy yoghurtkylling.

Slik gjør du

Snitt chilien på langs og skrap ut frøene.
Grovhakk chili, hvitløk og ingefær. Ha alt over i en hurtigmikser eller blender.
Tilsett frisk koriander (spar litt til pynt) og yoghurt, kjør til det blir en glatt pure.

Skjær løken i tynne skiver. Varm en stekepanne med 2 ss olje.
Tilsett fennikel og kummin og la det frese noen sekunder til det dufter deilig og det begynner å «poppe».
Pass på varmen så ikke krydderet brenner seg. Ha i smør og løk. Senk temperaturen og fres løken til den blir myk og gyllen.

Legg løken over på en tallerken så lenge og stek kyllingen i pannen. Stek kyllingstykkene på begge sider, ca. 10 minutter til sammen.

Ha løken tilbake i pannen og hell over halvparten av yoghurtmiksen. La det småputre til sausen blir tykk. Tilsett resten av sausen, dekk pannen med lokk eller folie og la det hele småputre cirka 30 minutter til kyllingen blir mør og gjennomstekt. Rør og vend litt på kyllingen underveis, tilsett litt vann hvis sausen virker tørr.

Server med hakket koriander, ris, nanbrød og chutney hvis du ønsker det.

Tips

Lag en chilitopping som kan serveres ved siden av kyllingen.
Rens en rød chili før frø og snitt den så tynt du klarer.
Skrell en 3 cm stor bit frisk ingefær og finsnitt den også.
Bland chili og ingefær med saften fra 1 lime.
La chilitoppingen stå en times tid før servering.

Kilde: Lise Finckenhagen i Frokost-TV