Laster innhold, vennligst vent..
Spicy kikerter med grønnsaker

Dette er den enkle utgaven av spicy kikerter.

Foto: Egon Rix / DR

Spicy kikerter med grønnsaker

Kikerter med grønnsaker kan være en rett i seg selv eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Du krydrer den med Ras el Rhanut.

Slik gjør du

Kikertene skal ikke legges i bløt.

Hakk løken grovt. Riv sitronskallet og press saften. Legg det til side. Hvis du bruker saltet sitron skal du bare ta ut steinene og ha den hel i sammen med kikertene.

Rens og vask grønnsakene. Skjær paprika i tykke strimler på langs. La squashene være hel hvis de er små. Skjær vårløken i 4-5 deler. Potetene skrelles og skjæres i store biter.

Stek løken myk og gyllen sammen med paprikaen. Ha i kikerter, gurkemeie, Ras el Rhanut, halve hvitløkfedd, sitronskall eller saltet sitron og rosmarin. Ha i salt og pepper. Ta høyde for at en saltet sitron gir mye salt. Ha på vann til det er godt dekket. Kokes opp.

Kok til kikertene er møre. Hold øye med at det ikke koker tørt. Tilsett vann så kikertene hele tiden ligger og bobler i en aromatisk saus. Når de er møre kan halvparten tas til side og brukes som kaldt tilbehør eller salt. Dryss med frisk koriander og drypp over olivenolje.

Resten av retten kan man utvide med rå grønnsaker til en ordentlig middagsrett. Ha i grønnsakene og la dem småkoke med til de er møre.

Når grønnsakene er møre smakes det til med salt og sitronsaft. Dryss over frisk koriander.

Tips

Spis kikertene til hva som helst. Kylling, lam, stekt fisk eller bare med avrent yoghurt, brød og frisk koriander.

*Oppskrift:

Flere oppskrifter: Camilla Plum med krydder og krutt

Kilde: Camilla Plum i TV-serien Camilla Plum med krydder og krutt/DR