Hopp til innhold

Spekemat på alle fat

Sankthans er like om hjørnet og vi feirer på tradisjonelt vis med spekemat og rømmegrøt. Men det er ikke alt. Spekeskinken kan brukes i flere oppskrifter. Prøv den med brød, i salaten og som sprø snacks.

Eggerøre med spekemat, rømme og flatbrød.

Enkel servering med spekemat, rømme, eggerøre og flatbrød.

Foto: Jan-Kristian Vikeiane Schriwer / NRK

Å samles rundt bordet med enkel mat, ingenting er vel bedre? Spekemat, eggerøre, rømme og flatbrød er alt som skal til. Men vi kan også utvide bruken av spekeskinke eller legge til ost og salat.

Eggerøren er viktig når spekematen serveres. Lise Finckenhagen lager den perfekt og med gressløk.

Men det er flere måter å få eggene til å bli fløyelsmyke, velsmakende og akkurat passe saftige.

Spekemat kan også brukes på ostesmørbrød. Prøv spekeskinke mellom skivene.

Rømmegrøt og er norsk tradisjonsmat. Gjerne servert med spekemat ved siden av.

Italiensk focaccia er perfekt til spekemat. Luftig og lett med ekstra salt og olje. Osten på bildet har vært en tur i ovnen. Smeltet ost ... mmm.

Spekeskinke på tur? Da ruller du den sammen med avokado, jordbær og myk ost i en tortillalefse.

Vi liker når det er sprøtt og salt. Men det trenger ikke være potetgull. Prøv sprøstekt spekeskinke.

Har du en eller to oster ved siden av? Da passer det godt med litt søt og sterk chilimarmelade.

Omtrent samme ingredienser som i wrapsen, men denne gangen servert som en fargerik salat.

Smaken av spekeskinke passer godt sammen med frukt og grønnsaker i salaten. Her kan du velge mellom åtte varianter.

Salater med spekeskinke

Med spekeskinke i salaten