Spareribs «Smoky Apple» med kål og sopp

Ribbe av lam og svin og epledippen ved siden av.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Spareribs «Smoky Apple» med kål og sopp

Ribbe fra svin og lam smøres godt med eplesaus med røyksmak og serveres med råstekt kål, sjampinjong og ingefær.

Slik gjør du

Spareribs

For at den tykke svineribben skal bli mør bør den først koke i ca. 2 timer i en stor gryte sammen med ingrediensene i oppskriften.

Ribben av lam legges på en langpanne i ovnen med litt vann i ca. 1 time på 180 grader.

Skjær opp de mørnende ribbene. Pensle på godt med epleglasur og sett alt i ovnen på 220 °C. Pensle på mer glasur når ribbene er ferdig grillet.

Epleglasur med røyksmak

Skrell eplene og ta ut kjernene. Legg eplebitene i en gryte og strø over sukker og hell på eplemost. La det koke forsiktig under lokk til eplebitene akkurat blir myke. Sil eplene og la dem renne av en stund.

Bland eplene, chipotle og revet sitronskall i en food processor, tilsett olivenolje og eddik mens du kjører. Smak til med salt og pepper.

Råstekt kål med sopp og ingefær

Stekepannen skal være skikkelig varm. Stek grovstrimlet kål, så sjampinjonger og løk og avslutt med ingefær og soya.

Server gjerne eplekrem ved siden av.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE