Laster innhold, vennligst vent..
Albondigas

Spanske kjøttboller i krydret tomatsaus.

Foto: DR

Spanske kjøttboller – albondigas

Albondigas er en del av spansk tapas. Det er rett og slett små runde kjøttboller og de finnes i forskjellige utgaver i hele verden. I denne oppskriften er bollene krydret med sterk chorizopølse og serveres i en kraftig tomatsaus.

Slik gjør du

Tomatsaus

Begynn med tomatsausen. Finhakk løk, chili og hvitløk. Sauter det i en gryte i rikelig med olje. Tilsett rosenpaprika og la det steke med et øyeblikk. Tilsett hvitvin og tomater. Skru ned varmen og la sausen koke til den begynner å tykne litt. Kjør den jevn med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og sukker.

Albondigas

Finhakk chorizopølsen. Løk og hvitløk rives på rivjern og persille finhakkes. Bland hakket oksekjøtt med chorizo, løk, hvitløk, persille, egg, røykt paprika, salt og pepper. Deigen eltes godt og kan godt hvile i kjøleskapet en times tid. Formes til kjøttboller på størrelse med en liten golfball.

Kjøttbollene stekes på panne i olivenolje. Rist pannen jevnlig, så kjøttbollene blir jevnt brune. Hell eventuelt av litt av oljen. Hell tomatsausen over kjøttbollene. La dem boble på ganske svak varme i 10 minutter. Ha saus og kjøttboller i en skål og server.

Albondigas behøver ikke være glovarme, det kler dem best å være lune.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien Munter mat/DR