Slik gjør du
Tistlene renses og skjæres i 2 cm lange biter som skylles grundig og blancheres et par minutter i lettsaltet vann. Sil av vannet.
Potetene skjæres i terninger og has i en varm panne med en god skvett olivenolje og sauteres et par minutter. Så tilsettes løk og tistler som stekes godt til alt er mørt.
Knekk eggene i en skål og pisk dem lett sammen. Potetene, løken og tistlene siles i et dørslag, så oljen forsvinner. Ha poteter, løk og tistler i eggemassen. Bland godt sammen og tilsett salt og pepper.
Pannen varmes godt opp igjen og tilsettes litt olje. Tortillarøren helles på og varmen skrus litt ned. Når eggemassen har satt seg og er fast i den ytterste 2/3 av pannen vendes eggekaken ved hjelp av et lokk eller en tallerken. Stek ferdig på andre siden.
Hvis tortillaen er veldig rennende i midten kan den få fem minutter i stekeovnen på 200 °C, så den blir helt ferdig.
Tips
Flere oppskrifter: