NRK Meny
Spansk paella

Med en flott og innholdsrik panne paella er det dekket til en spansk fiesta!

Foto: Margaret de Lange/Matprat.no

Spansk paella

Kylling, skalldyr, god ris og safran skaper glede rundt bordet.!

Slik gjør du

Del kyllingen i 8 stykker.
Skjær løk i ringer, press hvitløk og skjær paprika i ringer.
Varm olje i en vid kjele.
Brun først kyllingen. Ta den opp.
Fres løk med hvitløk og paprika. Ta det opp og dryss salt og pepper på alt.
Fres risen i resten av oljen. Ha i safran (gurkemeie), buljong og hvitvin.
Småkok ris og kylling i ca. 20 minutter.

Damp blåskjell og hjerteskjell for seg i ca. 1 minutt, til de åpner seg.
Rens de fleste rekene, men pynt med noen hele.
Legg alt pent oppå risen og server på store, varme tallerkener.

Kilde: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt