NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca direkte oversatt betyr horens spagetti.

Foto: DR

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca er en krydret, frisk, litt salt italiensk pastarett. Ingrediensene er typiske for det Sør-Italienske kjøkken. Oppskriften får du fra TV-serien Munter mat.

Slik gjør du

Begynn med å hakke oliven, kapers, ansjos og hvitløk veldig fint (ingen store biter) hver for seg og sett til side.

Oljen varmes i en panne og hvitløk og peperoncini stekes lett. Mengden peperoncini er en smakssak. Retten skal ikke være brennende sterk, men den kan godt ha litt sting. Pass på at hvitløken ikke blir brun, da blir den bitter.

Tilsett oliven, kapers og ansjos. Det stekes litt under omrøring. Ha i de flådde tomatene og skru ned varmen.

La sausen koke forsiktig i 15-20 minutter mens pastavannet settes på kok. Kok alltid pasta i rikelig med saltet vann, da klistrer den seg ikke sammen.

Når sausen har kokt ferdig smakes den til med salt og pepper og et lite dryss sukker for å kompensere for mangelen på sødme i tomatene. Hakket persille og sitronskall has i sausen. Sausen blandes med kokt pasta.

Gjem alltid litt av pastavannet til å tynne sausen med, hvis den blir for tykk.

Italienerne regner det ikke for god folkeskikk å bruke revet parmesan til denne retten, fordi den inneholder fisk. Jeg gjør det, hva forstår bønder seg på agurksalat. Men én ting må jeg be om: Bruk alltid fersk revet parmesan.

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR