NRK Meny
Spaghetti alla pescatora
Foto: Fra TV-serien Solens mat / SVT

Spaghetti alla pescatora

Spagetti med fisk og tomater fra Bo Hagströms tur til Capraia, en øy utenfor Toscana i Italia.

Slik gjør du

Stek løken i olivenolje. Hell i vinen og kok ned. Skjær tomatene i to og legg dem i pannen. Hell på fiskekraft og la det småkoke.

Skjær fisken i 3 cm store biter og ha den i buljongen. (NB! Det skal ikke koke).

Kok opp 1 liter vann med 10 g salt. Tilsett pasta og la den koke i 4 minutter.

Slå opp pastaen i dørslag og spar litt av kokevannet. Legg pastaen i pannen med buljong og fisk. Spe eventuelt med litt av kokevannet. La pastaen koke i ca. 4 minutter eller til den er ferdig, al dente.

Serves rett fra pannen til tallerken.

Tips

Flere oppskrifter fra Solens mat

Kilde: Bo Hagström i TV-serien Solens mat (SVT)