NRK Meny
Spagetti vongole

Hvis du ikke får tak i vongole, kan du godt bruke hjerteskjell eller blåskjell i den italienske retten, sier Lise Finckenhagen.

Foto: Lise Finckenhagen

Spagetti vongole

Lise Finckenhagen har hentet inspirasjon fra det italienske kjøkken, og lærer bort en pastaklassiker med skalldyr.

Slik gjør du

Vask skjellene i kaldt rennende vann. Fjern skjell som ikke lukker seg og ødelagte skjell.

Fres finhakket sjalottløk og halvparten av hvitløken i to spiseskjeer olje. Tilsett skjellene og la det surre litt før du heller på vinen. Legg på lokk, og la skjellene dampe til de åpner seg. Rist litt på kasserollen.

Kast skjell som ikke har åpnet seg. Spar noen fulle skjell til pynt, og plukk ut skjellmaten fra de andre. Sil kraften.

Kok spagettien i rikelig med godt saltet vann.

Skjær tomatene i små biter. Varm resten av oljen i en vid gryte. Tilsett tomatene, resten av hvitløken og chili. La det frese et par minutter og hell over skjellkraften. La blandingen syde til spagettien er knapt mør.

Hell av kokevannet på spagettien og ha den over i sausen. Tilsett de plukkede skjellene, salt og pepper.

Dryss til slutt over finhakket persille, og pynt med de hele skjellene.

Tips

Lise Finckenhagen kan friste med flere pastaoppskrifter.

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen