Slik gjør du
Varm en stor stekepanne og tilsett godt med olivenolje. Fres løk og hvitløk over middels varme til løken blir helt myk uten å få farge. Krydre med salt og pepper.
Ta løken ut av pannen, ha halvparten i en stor bolle sammen med melk og brødsmuler. Sett resten av løken til side så lenge. Ha kjøttdeig, fennikel, parmesan og bladpersille over i løkblandingen.
Krydre med salt og pepper og bland det hele godt sammen med hendene. Trill ut kjøttboller på størrelse med valnøtter, med rene, våte hender.
Brun kjøttbollene i flere omganger til de får fin farge og ta de så ut av pannen igjen. Ha resten av løken i stekepannen, skru opp varmen og tilsett vinen. La vinen koke inn til halv mengde.
Tilsett de ferske tomatene og la det koke under omrøring til tomatene blir helt myke. Ha i resten av tomatene, kok opp og la sausen småkoke i 10 minutter.
Smak sausen til med salt og pepper, evt. litt sukker hvis den virker veldig syrlig. Legg kjøttbollene over i sausen og la det hels surre ved svak varme i 15-20 minutter til kjøttbollene er gjennomstekte.
Server kjøttbollene med kokt spagetti og dryss rikelig med revet ost over.
Tips
La kjøttbollene stå en stund i kjøleskapet før du steker dem. Da beholder de fasongen bedre under steking.
Flere oppskrifter med pasta fra Lise Finckenhagen.
- Oppskrift: Hjemmelaget lasagne
- Oppskrift: Pasta carbonara
- Oppskrift: Spagetti vongole
- Oppskrift: Pasta med kremet skogsopp og bacon
Kilde: Lise Finckenhagen i Frokost-TV