Laster innhold, vennligst vent..
Spagetti speciale

Spagetti speciale kaller Lise Finckenhagen oppskriften på spagetti med kjøttboller og tomatsaus.

Foto: NRK

Spagetti speciale

Spagetti med hjemmelagde kjøttboller og god tomatsaus fra Lise Finckenhagen.

Slik gjør du

Varm en stor stekepanne og tilsett godt med olivenolje. Fres løk og hvitløk over middels varme til løken blir helt myk uten å få farge. Krydre med salt og pepper.

Ta løken ut av pannen, ha halvparten i en stor bolle sammen med melk og brødsmuler. Sett resten av løken til side så lenge. Ha kjøttdeig, fennikel, parmesan og bladpersille over i løkblandingen.

Krydre med salt og pepper og bland det hele godt sammen med hendene. Trill ut kjøttboller på størrelse med valnøtter, med rene, våte hender.

Brun kjøttbollene i flere omganger til de får fin farge og ta de så ut av pannen igjen. Ha resten av løken i stekepannen, skru opp varmen og tilsett vinen. La vinen koke inn til halv mengde.

Tilsett de ferske tomatene og la det koke under omrøring til tomatene blir helt myke. Ha i resten av tomatene, kok opp og la sausen småkoke i 10 minutter.

Smak sausen til med salt og pepper, evt. litt sukker hvis den virker veldig syrlig. Legg kjøttbollene over i sausen og la det hels surre ved svak varme i 15-20 minutter til kjøttbollene er gjennomstekte.

Server kjøttbollene med kokt spagetti og dryss rikelig med revet ost over.

Tips

La kjøttbollene stå en stund i kjøleskapet før du steker dem. Da beholder de fasongen bedre under steking.

Flere oppskrifter med pasta fra Lise Finckenhagen.

Kilde: Lise Finckenhagen i Frokost-TV