NRK Meny

Spagetti med speket pølse

Å koke pasta er en kunst. Først og fremst må du ha mye vann og en stor kjele. Pastaen skal fortsatt ha litt motstand når du tygger den. Kjartan Skjelde serverer den med pølse med mye smak og lett saus.

Slik gjør du

Kutt pølsen i små terninger. Stek terningene i solsikkeolje på middelsvarme til de er gylne og sprø, ca 7-8 minutter. Tilsett finhakket hvitløk, chili og løk og stek det hele i et par minutter på middels varme før du tilslutt har i finsnittet vårløk. Tilsett olivenolje og sitron. Smak til med salt og sukker.

Kok pastaen i en dyp kasserolle i saltet vann i ca. 9-10 minutter. Det er viktig at pastaen ikke er for mye kokt. At pastaen har litt motstand gjør bare at den smaker enda bedre. Sil vekk vannet og bland pastaen med de sprøstekte pølsebitene og sausen. Serveres med det samme.

Tips

Hør:

Kilde: Kjartan Skjelde