Laster innhold, vennligst vent..
Spagetti med havets frukter

Spagetti med blåskjell, laks og reker er fort å lage og lett å servere til mange.

Foto: Jathushiga Bridget Rajah / NRK

Spagetti med havets frukter

Imponér gjestene med dette lettlagde festmåltidet inspirert av Italia. Med få minutters innsats er smakene av hvitløk, olivenolje, hvitvin og sjømat perfekt for et bord dekket til mange.

Slik gjør du

Stek hvitløk, løk, chili og tilsett hvitvin. Tilsett rensede blåskjell og kok under lokk til skjellene er åpnet. Kast de som ikke åpner deg.

Ha i oppkuttet tomat, persille, laks og sitron og småkok videre i et par minutter.

Tilsett rekene rett før servering og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Kok spagetti al dente og miks alt sammen i en stor kjele.

Tips

Bytt gjerne ut laks og blåskjell med andre type skalldyr og fisk.

Kilde: Mats Paulsen i radioprogrammet Brønsj