Laster innhold, vennligst vent..
Spagetti Bolognese
Foto: Helena Rønning / NRK

Spagetti Bolognese

Ragu kaller italienerne kjøttsausen de har på spagettien. Denne raguen skal koke godt og lenge så du får med deg alle de gode smakene fra alle ingrediensene. Oppskrift fra Gard Haugland som driver Bien Bar i Bergen.

Slik gjør du

Kutt alle grønnsakene i små terninger og stek dem på moderat varme i olje og smør i en forholdsvis stor og tykkbunnet gryte, til de blir blanke og begynner å svette. Bruk gjerne en 20 minutter på dette. Denne grønnsaksblandingen kalles Soffritto i Italia.

Mens grønnsakene koser seg, kuttes pancettaen/baconet i små terninger og stekes i en separat panne. Når dette er ferdig brunet blandes det inn i pannen med grønnsakene.

Stek så kjøttdeigen på høy varme i samme stekepanne som pancettaen uten å skylle denne først, da får du med de gode smakene.

Når kjøttdeigen er ferdig stekt, blandes den sammen med grønnsaker og pancetta. Bruk deretter hvitvinen til å koke ut stekepannen, for å få med alle de gode smakene fra pancettaen og kjøttet, og hell dette i gryten med resten av ingrediensene.

Hell tomatene og om ønskelig tomatpureen (smak og behag) i gryten og la det hele småputre i minst tre timer. Tilsett melken litt og litt i løpet av koketiden.

Smak til med salt og pepper når du nærmer deg servering.

Server denne fantastiske raguen sammen med din favorittpasta og rikelig med nyrevet parmesanost. Dryss gjerne litt finhakket bladpersille på toppen og avslutt med noen gode runder med pepperkvernen.

Kilde: Gard Haugland