NRK Meny

Souvlaki av indrefilet

Petros Kyris bruker oksekjøtt når han lager greske grillspyd. Lam er også et godt valg. Oppskriften er fra TV-serien Yum yum med Noman Mubashir.

Slik gjør du

Marinade
Marinaden består av en kopp olivenolje, pepper, oregano, kummin og hvitløkspulver-pulver. (Hvitløkspulver har lettere for å trekke seg inn i kjøttet).

Skjær kjøttet i terninger eller små stykker og legg det til marinering dagen før. La ligge i kjøleskap over natten, helst 24 timer.

Grilling
Salt kjøttet rett før det skal grilles.

Tre bitene på stekespyd og grill i 5-10 min. Brukes komfyr, grilles spydene på 200 ºC i ca 10 min.

Vend med jevne mellomrom. Husk at kjøttet skal være rosa i midten!

Kilde: Petros Kyris i TV-serien Yum yum