Souvlaki

Bruk en god olivenolje til marinaden. Du kan gjerne legge kjøttet i marinade dagen før, så får smaken trekke godt inn.

Foto: Erik Bull / NRK

Souvlaki

25. mars feirer grekerne nasjonaldagen sin, og på mange bord settes det nok fram souvlaki. Mange nordmenn har stiftet bekjentskap med det greske kjøkken og marinert kjøtt servert på spidd.

Slik gjør du

Kjøttet skjæres i biter på ca 3 X 3 cm og tres på spyd.

Bland sammen marinaden og vend sovlaki-spydene i marinaden. La de ligge og marinere i 30-60 minutter.

Mens spydene marineres lager du en god tomat- og agurksalat, lag en enkel yoghurtdressing med masse hvitløk og sitronsaft.

Spydene brunes i stekepannen og krydres med salt, la det surre lett i pannen.

Serveres med ris eller stekte poteter.

Tips

Lag en salat med store biter tomat, agurk og rødløk. Dressingen lager du av yoghurt med hvitløk og sitronsaft.

Alle oppskriftene i serien Apropos mat i Norgesglasset

Kilde: Inge Johnsen i Norgesglasset