NRK Meny
Potetsalat

Potetsalat med gulbeter, agurk, dill, vårløk og en litt frekk dressing.

Foto: Eva Robild / SVT

Sotet lettgravet laks med potetsalat og pepperrotkrem

Laks og poteter er hovedingrediensene i denne friske og lettlagde retten som passer perfekt hvis du har mange gjester.

Slik gjør du

Sotet laks

Bland sammen salt og sukker. Gni laksen inn med blandingen. La laksen stå i kjøleskapet i cirka en time. Vask av blandingen med kaldt vann.

Stek laksen i varm stekepanne uten fett, så laksen blir lett sotet. Stek laksen ferdig i ovnen på 100 grader til den er medium.

Del opp i passe munnfuller og server laksen med potetsalat og pepperrotkrem.

Potetsalat

Kok opp 5 dl vann og kok sennepsfrøene i 3 minutter. Skyll dem i kaldt vann. Bland sukker med 2 spiseskjeer eddik og legg sennepsfrøene i dette. La det stå 30 minutter.
Varm opp stekepannen og rist dillfrøene. La dem avkjøles og knus dem i morteren sammen med korianderfrø. Bland sammen med sennepsfrø. Smaksett med litt mer eddik, salt og pepper til en ganske skarp vinaigrette.

Skjær opp ferdig kokte poteter, gulbeter, agurk og vårløk i fine biter. Ha alt i en skål. Bland inn den hakkede dillen og vinaigretten. Smak til med salt og pepper.

Pepperrotkrem

Bland alle ingrediensene i en skål og server.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT