Laster innhold, vennligst vent..
Søt safranfocaccia

Fordelen med å lage et brød i stedet for små boller er at baksten holder seg saftigere lengre.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Søt safranfocaccia

Myk og saftig på innsiden, og sprø og knasende på utsiden. Focaccia med safran er et spennende alternativ til lussekatter.

Slik gjør du

Bløtlegg rosinene i svensk punsch.

Varm kremfløte og melk, og rør inn safranen. Tilsett smuldret gjær og rør inn kesam, sukker og salt. Tilsett mel og til slutt mykt smør. Rør sammen til en smidig deig.

Trykk deigen ut i en oljet og melpudret form, og la det heve i 40 minutter. Ikke tykk den helt flat, men la den beholde en god del tykkelse.

Trykk grovhakkede mandler og rosinen som har stått i punsch ned i deigen. La deigen heve i ytterligere 15 minutter.

Pensle med vispet eggmelk (blandet egg og melk) og strø over sukker.

Stekes i forvarmet ovn på 175 grader i 20-25 minutter.

Tips

  • Det er fettet som gjør safranfocacciaen saftig, derfor er det lurt å velge en så fet kesam som mulig.
  • Punsch og safran passer godt sammen, så la rosinene ligge i bløt så lenge som mulig, gjerne i ett døgn.
safranfocaccia

Bruk gjerne safranfocacciaen som dessert året rundt.

Foto: Carina Ahlskog / YLE
  • Punsch er en søt alkoholholdig drikk, som inneholder omtrent 25 prosent alkohol. Den finnes stort sett bare i Sverige. Kan erstattes med likør eller snaps.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö