NRK Meny

Søsterkake

Søsterkake er trolig den første gjærbaksten som kom til Skandinavia. I sjøfartstiden på 1800-tallet i Tvedestrand, var det på moten å sende unge jenter til Nederland for å gå i lære som tjenestepike.
Navnet på gjærbaksten stammer trolig fra den nederlandske havnebyen, Soester.

Slik gjør du

Avlang kakeform ca. 1 1/2 liter
I stekeovnen: 200 ºC, ca. 45 minutter

Smelt smøret og bland inn melken.
Rør gjæren ut i lunken væske.
Bland i alt det tørre og rør til en jevn deig.
La deigen heve på et lunt sted og tilsett rosinene. Deigen skal være forholdsvis klisset. Derfor blir den heller ikke eltet, og også alltid stekt i en form.
Hell røren i godt smurt kakeform og etterhev ca. 10 minutter.

Stek kaken pent gyllen.

Kilde: www.tine.no