Soppsuppe

Kjartan Skjelde har brukt matriske, kantareller, steinsopp, traktkantareller og sort trompetsopp i soppsuppen.

Foto: Tim Christian Wassmo / NRK

Soppsuppe

Sopphøstens beste suppe. Oppskrift fra Kjartan Skjelde i Førkveld.

Slik gjør du

Skjær soppen i biter, grovhakk hvitløken og finhekk sjalottløken. Stek soppen sammen med løk og hvitløk i olje og smør til løken er blank, ca. 1-2 minutter. Ha på kyllingkraft og fløte, la det koke i ca. 20 minutter og kjør det i en blender. Sil suppa og smak til med salt, pepper og sitron.

Stek soppen sammen med finhakket løk i olje og smør i til løken er blank, ca. 1-2 minutter. Anrett soppen sammen med suppen og server med det samme.

Tips

Se også: Kjartan Skjeldes oppskrifter

Kilde: Kjartan Skjelde i Førkveld