Soppsaus

Soppsaus av frisk sopp og tørket steinsopp.

Foto: Frida Ripland Moberg / NRK

Soppsaus

Flere sorter sopp, både tørket og frisk er med i Mari Hults veganske soppsaus.

Slik gjør du

Bløtlegg steinsoppen i det kokende vannet. Skjær assortert sopp i terninger, finhakk hvitløk, sjalottløk og estragon. Fisk steinsoppen opp av vannet, ta vare på vannet.

Varm opp oljen til høy varme i en gryte. Ha i sopp, hvitløk og sjalottløk og la det frese i 3-4 minutter, mens du hele tiden vender blandingen.

Rør maisstivelse ut i cirka 5 desiliter av bløtevannet fra steinsoppen. Hell blandingen over i gryten i en tynn stråle mens du rører. Når det koker vil sausen tykne. Rør inn sennep og soyasaus, og spe med mer bløtevann til du får ønsket konsistens.

Smak til med salt og pepper.

Du kan ha i litt kokosmelk for en mer kremet saus, og/eller grønnsaksbuljongterning for mer smak.

La sausen stå og putre på medium/lav varme fram til servering.

Kilde: Mari Hult/Vegetarbloggen