NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Sopprisotto med lam
Foto: LARS ERIK VESTERDAL

Sopprisotto med lam, grønnkål og sprø jordskokker

Her kan du selv velge hvilke sopper du vil bruke. Resultatet blir en deilig høstrett.

Slik gjør du

Skrell og finkutt løk og hvitløk. Kutt opp soppen i store biter. Stek dette i en tykkbunnet kjele til løken er blank. Tilsett risen og la dette surre sammen i 3–5 minutter.

Tilsett hvitvin og kok dette helt ut. Tilsett 1 dl kokende kraft/buljong i gangen og la dette nesten koke inn mellom hver gang, helt til risen er ferdig. Det skal være litt tyggemotstand i risen.

Riv parmesan i til slutt og en skje med smør. Risottoen skal være myk, ikke for fast. Blir den for fast kan du bruke litt mer veske på slutten.

Sprø jordskokker

Kutt jordskokker i syltynne skiver gjerne med en grønnsakskreller og legg de i vann. Varm opp olje til 150 grader i en jerngryte. Tørk av jordskokkene på et klede og friter til de er gylne. Legg de på et papir og dryss på litt salt.

Kjøttet

Snitt opp fettet på lammefileten med en skarp kniv og gni kjøttet inn med salt og pepper. Varm opp en panne og stek kjøttet med fettsiden ned til det blir sprøtt. Stek et minutt på andre siden og etterstek i en forvarmet ovn på 180 grader i 5–6 minutter til kjøttet er medium. Server dette med smør dampet grønnkål.

Kilde: : LARS ERIK VESTERDAL I BRØNSJ PÅ NRK P1