Laster innhold, vennligst vent..
Soppfylt sei

Den soppfylte seien ligger på skiver av potet- og spinatrull med saus laget på grønn pepper over.

Foto: YLE

Soppfylt sei med grønnpeppersaus og potet- og spinatrull

Michael feirer at han er tilbake i restauranten Fonds kjøkken med en rett basert på den svenske vestkystens skatter. Og selvfølgelig må det være med en god skvett fløte og en klatt eller to med smør. Han lager soppfylt sei med saus på grønn pepper og former poteter og spinat i en rull.

Slik gjør du

Sprøstek soppen i smør. Tilsett salt og pepper. Bland soppen med ost og fyll seifiletene med soppen. Legg seien i en ildfast form, krydre med salt og ha på en klatt smør. Stekes ved 150 ºC i ca. 15 minutter.

Grønnpeppersaus
Kok vin og løk uten lokk, la reduseres til det halve. Tilsett fløte og kok til passe konsistens. Tilsett grønn pepper og la det koke en liten stund. Bland sausen, tilsett smør og salt. Sil sausen.

Potet- og spinatrull
Kok potetene myke, hell av vannet. La potetene dampe av på komfyren. Blansjer spinaten raskt. Mos potetene, ha i smør og spinat. Smak til med salt og pepper.

Press den kalde potetblandingen i en form eller rull den i aluminiumsfolie som en smellbonbon. Skjær potetene i skiver før servering, varmes i ovnen på 150 °C i ca. 10 minutter.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Mat i Norden

Kilde: Michael Björklund i TV-serien Mat i Norden/YLE