Soppasta med valnøtter, grønnkål og limabønner

Richard Nystad lager den veganske soppastaen sin rett i panna. Først lager han garnityren, og så blander han pastaen rett oppi etterpå.

Foto: Richard Nystad

Soppasta med valnøtter, grønnkål og limabønner

Vegansk pastarett hvor soyasaus, salvie, sitronskall, sitronsaft og pepper tilfører masse smak. Og det beste? Den tar ti minutter å lage.

Slik gjør du

Finhakk løk og hvitløk. Skjær sopp i skiver, og fres i en varm stekepanne i fire til minutter. Soppen skal få litt brun farge.

Tilsett deretter soyasaus, og kok det inn.

Ha i finhakket grønnkål, salvie og limabønner (store, hvite bønner), og stek litt videre i ett til to minutter.

Tilsett havrefløte, finrevet sitronskall og sitronsaft, og la det småkoke til det begynner å tykne. Det tar mellom to og tre minutter. Smak til med salt, og masse grovmalt pepper.

Bland med nykokt fullkornspasta, og pynt med olivenolje og knuste valnøtter.

Spe på med litt av kokevannet fra pastaen hvis retten blir tørr.

Kilde: Richard Nystad i radioprogrammet Brønsj på NRK P1