NRK Meny

Sonjas Magma-salat

– En råkostsalat med friske og sprø grønnsaker er alle tiders, god og sunn sommermat, mener Reiseradioens salatkokkemester Sonja Lee.

Slik gjør du

Vask alle grønnsakene og urtene. Skrell gulrøttene.

Kutt alle grønnsakene på langs i tynne skiver, og legg dem i isvann (omtrent en time, ikke nødvendig hvis du har dårlig tid). Det gjør det mer crispy.

Kutt gressløken i biter på omtrent to centimeter. Plukk av bladene på persillen.

Bland sennep, eddik, salt og pepper. Rør rundt og spe med olivenolje.

Tørk grønnsakene godt og bland dem med vinaigretten. Smuldre geitosten over salaten, og topp det hele med ferske urter.

Tips

Denne salaten egner seg godt om sommeren, fordi den er veldig lett fordøyelig. Man kan bruke andre typer grønnsaker, så her det bare å eksperimentere.

Kilde: Sonja Lee i Reiseradioen