NRK Meny
Sommersnacks inspirert av Mexico

Karla Siverts marinerer løken i eplesidereddik før hun blander den i salsaen.

Foto: NRK

Sommersnacks inspirert av Mexico

Karla Siverts byr på norsk sommersnacks, som er inspirert av Mexico. Hjemmelagde krydderflatbrød og salsa med norsk vri.

Slik gjør du

Krydderflatbrød
Rist krydderne i panne, og ha de i en morter. Knus til helt fint pulver. Ha alt melet, saltet og krydder i en miksebolle, start eltekroken og ha i vann til det blir en fast deig. Blir det for mye væske kan du ha i litt mer mel. Du kan også gjøre dette for hånd, men pass på at deigen blir fast og seig!

La deigen hvile i minst en halvtime i kjøleskap.

Kjevle deigen tynt på pastamaskin eller med kjevle, og kutt til i trekanter. Stek i stekepanne på middels varme til de er helt sprø! De kan også gjøres ferdig i ovnen.

Tomatsalsa
Kutt rødløken i små biter, bland den så med eddiken. La den stå og marinere i 5–10 min. Kutt tomaten og paprikaen i små terninger, finhakk løpestikken og hvitløken.

Bland alt godt sammen og smak til med finrevet pepperrot og salt. La det stå og godgjøre seg i hvert fall 10 minutter.

Pepperrotrømme dipp
Bland alt godt sammen og smak til med salt.

Tips

Prøv den søte snacksen også:

Les også: Sommermat fra Sommeråpent

Kilde: Karla Siverts i Sommeråpent 2012