Sommersalat med laks og bringebær

Sommersalat med laks, bringebær, vannmelon og pistasjnøtter.

Foto: Rolf Tikkanen Øygarden

Sommersalat med laks og bringebær

Salat med norske bringebær skaper smaken av sommer. Varme, deilige sommerdager krever mat som metter, men samtidig ikke blir for tunge.

Slik gjør du

Laks

Pensle laksen med olivenolje og ha på salt og pepper. Laksen grilles eller has i en stekepanne til den er gjennomstekt. Sett laksen til side. Laksen kan serveres enten lun eller kald.

Salat

Del tomatene i to, og ha over olivenolje, salt, pepper og sitronsaft. La disse få stå og marinere mens du gjør klar resten av salaten.

Riv salat, finhakk pistasjnøtter, skjær opp fetaost og vannmelon.

Dander salaten på et stort fat, ha på tomater, finhakkede nøtter, fetaost og vannmelon. Ringle over litt av oljen fra tomatene på hele salaten som en dressing. Ha til slutt over en raus neve med norske bringebær og ferdigstekt laks i biter.

Pynt med korianderkvister. Gi et lite sitronskvis, salt og pepper på toppen av salaten.

Kilde: Rolf Tikkanen Øygarden i Sørlandssendinga /NRK P1